НБУ: Місія МВФ зосередиться на пошуку внутрішніх ресурсів для покриття потреб держбюджету

Місія Международный валютный фонд щoдo п'ятoгo пeрeгляду прoгрaми рoзширeнoгo фінaнсувaння EFF і прeдстaвники Укрaїни нa пeрeгoвoрax у Києві зoсeрeдяться нa мoжливoстяx акумулювання внутрішніх ресурсів в (видах покриття потреб держбюджету, які зросли, зважаючи получи тривалість та інтенсивність війни. 

Для це повідомив воротила Національного банку України Андрій Пишний.

"Завдання дійсно непросте. Ми вбачаємо, що в його вирішенні значну положение відіграватиме робота возьми внутрішньому борговому ринку.

Також обговорюватимуться питання підтримання достатнього рівня міжнародних резервів та збереження макрофінансової стабільності", — написав він держи своїй сторінці у Фейсбук.

Шифер НБУ додав, що важливе значення матиме пошук оптимального комплексу заходів монетарної та фіскальної політики.

Пишний також розповів, що фінансовий інструмент, забезпечений майбутніми доходами від знерухомлених російських активів, може надати Україні додатковий фінансовий фонд вже у 2025 році.

Великолепная пятерка и вратарь НБУ також проведе окремі дискусії з представниками Фонду щодо оновлення макроекономічного прогнозу, подальшої монетарної політики та продовження реформування фінансового сектору. 

Ради його словами, у складі делегації Международный валютный фонд, окрім глави місії в Україні Гевіна Грея, його заступники Сана Надім і Тревор Лессард, постійний представник Международный валютный фонд в Україні Пришила Тофано і благодетель виконавчого директора Международный валютный фонд Владислав Рашкован.

Пишний зазначив, що місія працюватиме тиждень.

Comments are closed.